Červená čočka je oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost v porovnání s jinými luštěninami. Nelze ji však použít ke klíčení. Červená čočka obohatí polévky a zeleninové i masové směsi a je dobrým příkrmem i základem pomazánek. Nenahraditelná je v asijských směsích s kokosovým mlékem, zázvorem, kari... Před přípravou čočku dobře propláchneme ve studené vodě a vaříme 15 minut ve vodě, polévce či dušeném pokrmu.
HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Červená čočka loupaná půlená. Skladujte v suchu.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: Energetická hodnota 1280 kJ/304 kcal Tuky 1,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 41 g z toho cukry 1,1 g Vláknina 17 g Bílkoviny 23 g Sůl 0,02 g
Prášek do myčky na bázi perkarbonátu sodného
Leštidlo do myčky bez chemických látek
Kuskus z celozrnné pšeničné krupice